Vildan Sönmez
Fide
Konu Sahibi
: Vildan Sönmez
Biberiye çayı içmenin odaklanmayı artırdığını duydunuz mu hiç? Ben, işte bunu merak ettim ve biraz denemeye karar verdim. Hani böyle ders çalışırken ya da iş yerinde bir projeye gömülmüşken insanın dikkati dağılır ya... İşte o anlar için birebir diyorlar, bakalım doğru mu?
Şimdi, şöyle bir durum var: Bu çayın kokusu bile insanı canlandırıyor. Biberiyenin zaten hafif bir orman esintisi gibi bir kokusu var. İnsanın içini açan, ferahlatan bir hali var. Bu koku meselesi bile odaklanmayı artırıyormuş diye okumuştum. Valla, deneyimlemek lazım!
Bir de arkadaşım var, üniversitede kimya okuyor. O da denemiş. Diyor ki, "Abi, sınav haftası bir biberiye çayı içtim, resmen gözlerim açıldı." Tabii, biberiye çayı mucize yaratmaz belki ama biraz yardımcı olabilir, kim bilir?
Çalışanlar arasında da popüler bu çay. Özellikle ofiste, yoğun iş saatlerinde biraz kaçamak yapıp bu çayı içmek... İnsanın zihnini açıyor mu açmıyor mu, bir denemek lazım. Kimi, kahvesiz yapamam derken, kimisi de biberiyeye yönelmiş. Herkesin damak tadı farklı, ama denemekten zarar gelmez.
Peki ya, nasıl yapıyoruz bu çayı? Aslında çok basit. Taze biberiye yapraklarını kaynar suya atıyorsunuz, birkaç dakika demlenmesini bekliyorsunuz. İşte bu kadar! Yanında biraz bal ya da limonla da güzel gidiyor.
Biberiye çayını bir deneyin derim. Hani insan bazen bir şey dener de "Yok ya, bu bana göre değilmiş" der. Ama denemeden bilemezsin. Belki de ihtiyacın olan şey tam da budur. Ne dersiniz?