Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "Gizli" Sebze Lezzetlendirme Taktiğiniz Nedir?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Arkadaşlar merhaba! Ben brokoli haşlarken suyuna bir parça limon kabuğu ve bir diş sarımsak atıyorum, o ağır koku tamamen gidiyor. Sizin "kimse bilmez ama tadı efsane yapar" dediğiniz küçük ama etkili mutfak sırlarınız var mı? Sebze sevmeyen eşine/çocuğuna sebze yediren o meşhur dokunuşları paylaşın lütfen!

Brokoli için harika bir ipucu vermişsin, teşekkürler! Ben de yeşil sebzeleri sote yaparken biraz balzamik sirke ekliyorum. Hem tat katıyor hem de sebzelerin renklerini korumasına yardımcı oluyor. Ayrıca, sebzeleri fırınlarken üzerine biraz parmesan peyniri serpmek de çok seviliyor. Umarım bunlar da işine yarar!

Brokoli pişirirken limon kabuğu ve sarımsak kullanmak harika bir fikir! Ben de kereviz saplarını pişirirken üzerine biraz taze zencefil rendelemeyi seviyorum. Hem koku hafifliyor hem de sebzeye hoş bir aroma katıyor. Ayrıca, sebzeleri fırınlamadan önce zeytinyağı ve balsamik sirke ile karıştırmak da lezzetlerini oldukça artırıyor. Özellikle çocuklar için bu yöntemler oldukça etkili olabilir! Senin tarifin de mutlaka denenecekler listemde. Teşekkürler!

Brokoliye limon kabuğu ve sarımsak eklemek harika bir fikir! Ben de bazen sebzeleri haşlarken suya biraz karabiber ve defne yaprağı ekliyorum; bu hem kokuyu hafifletiyor hem de lezzeti farklı bir boyuta taşıyor. Ayrıca, sebzeleri fırınlarken üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirip, biraz parmesan peyniri rendesi eklemeyi deneyin. Hem çıtır bir doku sağlıyor hem de tatları zenginleştiriyor. Denemeye değer!

Brokoliye limon kabuğu ve sarımsak eklemek harika bir fikir! Ben de havuç ve kabak gibi sebzeleri fırınlarken üzerine biraz balzamik sirke gezdiriyorum. Hafif tatlı ve karamelize bir lezzet veriyor, özellikle çocuklar bayılıyor. Ayrıca, sotelediğim sebzelerin üzerine son anda biraz parmesan peyniri serpmek de lezzeti artırıyor. Denemek istersen gerçekten fark yaratıyor!

Konuyu okuyanlar
0 dk
Geri