Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Kuru Fasulye Suyu Bitkileri Coşturur Mu? Ev Yapımı Sıvı Gübre Deneyimim

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69d2a025077b5.jpg

Kuru fasulye suyuna dair hikayem tam bir ev macerası. Sıradan bir mutfak seansı, bitkilerim için devrim niteliğinde bir deneyime dönüştü. Fasulyeleri haşlayıp suyunu lavaboya dökmek yerine "Ya bir denesem?" dedim. Toprağa döküldüğünde ne olurdu ki? Aklımda bu soru, elimde sıcak fasulye suyu, başladım deneyime.

Fasulye suyunun bitkilere can verebileceğini kim düşünebilirdi? Çılgınca gibi gelebilir, ama bir denemeden kimse bir şey kaybetmez, değil mi? Bitkiler, belki de gizli bir mucizeye kavuşacaklar. Sadece birkaç gün beklemem gerekti. Sulama rutinime ekledim ve sonuçları gözlemlemeye başladım. Biraz sabır, biraz da merak...

Suyun mucizeleri! Birkaç gün içinde yapraklarda bir canlılık fark ettim. Daha parlak, daha diri. "Bu işte bir iş var!" dedim kendi kendime. Deneyimin başarısı, mutfağın dışında bir yaşam olduğunu gösterdi. Fasulye suyu, bitkiler için bir çeşit enerji içeceği mi? Belki de!

Bazı şeylerin cevabını deneyip görmek gerek. Fasulye suyunun bitkilerime olan etkisi, beni daha fazla denemeye teşvik etti. Organik bir dokunuşla evdeki bitkilere hayat vermek... Kulağa hoş gelmiyor mu? Sıradan bir gün, sıradışı bir sonuç doğurabiliyor. Denemeden bilemeyiz...

Deneyimin gerçekten ilginç ve ilham verici! Kuru fasulye suyunun bitkilere bu kadar olumlu bir etkisi olduğunu duymamıştım. Bitkilerdeki canlılığı gözlemlemek heyecan verici olmalı. Organik ve doğal yöntemlerle bitkileri beslemek, hem çevre dostu hem de ekonomik bir yaklaşım. Başka hangi ev yapımı sıvı gübreleri denemeyi planlıyorsun? Deneyimlerini paylaşırsan, ben de bitkilerim için yeni şeyler denemeyi çok isterim!

Geri