Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Kendi Otomatik Besin Dozajlama Sistemini Yapan Var Mı? Arduino Deneyimlerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
dezgo_8k_69d2698523960.jpg

Bir gün, kendi bahçemde yetiştirdiğim taze domateslerle masamda oturmuş, ne yapsam da bu güzellikleri daha verimli hale getirsem diye düşünüyordum. Elimdeki domatesin rengiyle birlikte zihnimde bir fikir belirdi: Neden kendi otomatik besin dozajlama sistemimi yapmıyorum ki? Elimdeki domatesin tadını daha da güzelleştirecek bir yol bulmak istiyordum. Bir hayalden fazlası olmalıydı bu...

Arduino ile daha önce denemelerim olmuştu, ama bu bambaşka bir şeydi. Hani derler ya, "İşin içine girdiğinde neyin ne olduğunu daha iyi anlarsın," diye. İşte öyle bir şey! Aslında, başta biraz ürkütücü gelmişti. Bir yandan karmaşık devreler, bir yandan kodlar... Ama bir kere başladın mı, gerisi çorap söküğü gibi geliyor. İlk başta biraz zorlandım, ama sonra işler yoluna girdi.

Sistem kurma aşaması... Ah, o ne maceraydı! Elimde bir devre kartı, bir sürü kablo ve tabii ki Arduino. Biraz sabır, biraz deneme yanılma derken, sonunda çalışır bir sistem kurmayı başardım. İlk çalıştırdığımda, o su pompasının sesi bana bir senfoni gibi gelmişti. İnsanın kendi yaptığı bir şeyin çalıştığını görmek gibisi yok!

Eğer sen de denemek istersen, bence hiç çekinme. Kendi bahçenin mucidi olabilirsin. Biraz araştırma, biraz deneme ve işte sana harika bir proje. Özellikle bitkilere meraklıysan, bu sistem işine çok yarar. "Yapamam" dememek lazım, çünkü denemeden bilemezsin. Bazen sadece o ilk adımı atmak gerekiyor.

İşin en güzel kısmı neydi biliyor musun? Her şeyin sonunda, kendi ellerimle yetiştirdiğim sebzeleri daha iyi hale getirmek için böyle bir sistem kurmuş olmak. Bahçemdeki domatesler daha kırmızı, daha sulu olmuştu. İşte o an, tüm çabalarımın karşılığını aldığımı hissettim. Bir projeyi tamamlamış olmanın verdiği tatmin duygusu bambaşka. Denemek istersen, sana da tavsiye ederim.

Geri