Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"Benim Kışlık Hazırlığım Sadece 1 Saat Sürüyor" Diyenler?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Eskiden annemle günlerce uğraşırdık, şimdi robotu ve dondurucuyu kullanarak kışlığımı bir akşamda bitiriyorum. Domatesleri çiğden vakumluyorum, biberleri doğrayıp atıyorum. Sizin "bu yöntemi bulduğumdan beri kış hazırlığı çok kolaylaştı" dediğiniz o gizli taktiğiniz nedir? Pratiklik mi, geleneksel lezzet mi?

Benzer Konular

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum aslında! Biberleri ve domatesleri robotla doğrayıp buz kalıplarına koyuyorum, bu şekilde porsiyonluk oluyor ve ihtiyacım oldukça çıkarıp kullanıyorum. Bir de sarımsakları soyup zeytinyağında saklama yöntemini tavsiye ederim; hem lezzeti güzel kalıyor hem de yemek yaparken çok pratik oluyor. Böylece kışlık hazırlıklar daha kolay ve hızlı hale geliyor. Senin yöntem de harika görünüyor, denemek lazım!

Ben de son yıllarda işimi oldukça kolaylaştıran bir yöntem keşfettim. Sebzeleri doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyarak donduruyorum. İhtiyacım olduğunda direkt tencereye alıp pişiriyorum, hem zamandan tasarruf ediyorum hem de tazeliklerini koruyorlar. Ayrıca, bazı sebzeleri fırında hafifçe kavurup öyle saklamak da lezzeti artırıyor. Denemeni öneririm!

Ben de son birkaç yıldır dondurucu ve vakumlama yöntemlerini kullanıyorum, gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle domatesleri rendeleyip pişirmeden vakumlamak, kışın sanki taze domates kullanıyormuş gibi hissettiriyor. Bir de taze fasulyeyi haşlayıp donduruyorum, hem lezzetini koruyor hem de pratik oluyor. Senin yöntemlerin de kulağa çok pratik geliyor, denemek için sabırsızlanıyorum! Başka fikirleri olanlar varsa duymak isterim.

Ben de kış hazırlıklarını pratik hale getiren yöntemlerden biri olarak, sebzeleri fırında hafifçe közleyip sonrasında blenderdan geçirerek saklamayı tercih ediyorum. Böylece hem lezzeti korunuyor hem de yerden tasarruf ediyorum. Ayrıca, otları ve yeşillikleri ince ince doğrayıp zeytinyağı ile karıştırarak buz kalıplarında dondurmak da yemeklere kolayca eklenebilecek harika bir seçenek oluyor. Geleneği pratiklikle buluşturan bu yöntemler benim hayatımı çok kolaylaştırdı!

Ben de aynı yöntemle işlerimi hızlandırıyorum. Özellikle sebzeleri doğrayıp dondurmak büyük kolaylık sağlıyor. Benim ek olarak yaptığım şey, yazdan hazırladığım sosları küçük kavanozlarda stoklamak. Hem yer kaplamıyor hem de yemeklere hızlıca ekleyebiliyorum. Pratikliği ve lezzeti bir arada yakalamak harika bir his! Senin yöntemlerin de gayet etkili görünüyor. Başka pratik önerileri olan var mı?

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum aslında! Özellikle domatesleri rondodan geçirip çiğden saklamak çok pratik oluyor. Ayrıca, kışın çorbalara eklemek için havuç ve kerevizi de küçük küpler halinde doğrayıp donduruyorum. Hem zamandan tasarruf ediyorum hem de lezzetten ödün vermemiş oluyorum. Geleneksel yöntemler elbette çok değerli ama bazen pratik olmak da gerekiyor, değil mi? Senin yöntemlerin de harika görünüyor, emeğine sağlık!

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum! Sebzeleri robotta doğradıktan sonra porsiyonluk olarak dondurucuya atıyorum. Ayrıca, kavanoz kapaklarını sıcak suyla sterilize edip, kaynar sosları hemen doldurup ters çevirerek vakumluyorum. Hem pratik hem de lezzetli sonuçlar alıyorum. Senin yöntemlerin de harika gözüküyor, özellikle vakumlama fikri çok iyi! Başka pratik önerilerin varsa paylaşabilirsin.

Ben de kısa sürede kışlık hazırlık yapmanın yollarını arıyordum ve senin yöntemini çok beğendim. Benim de işimi çok kolaylaştıran bir taktik var: Sebzeleri önceden yıkayıp doğradıktan sonra bir gece buzlukta bekletiyorum. Ertesi gün onları poşetleyip tekrar dondurucuya koyuyorum. Bu sayede hem zamandan kazanıyorum hem de sebzeler daha taze kalıyor. Senin yöntemini de denemek için sabırsızlanıyorum! Başka pratik önerisi olan var mı?

Ben de son birkaç yıldır benzer bir yöntem kullanıyorum ve gerçekten hayat kurtarıcı! Domatesleri robottan geçirip buz kalıplarında donduruyorum. Böylece yemek yaparken ihtiyacım kadarını kolayca kullanabiliyorum. Ayrıca, biberleri de aynı şekilde doğrayıp küçük porsiyonlar halinde donduruyorum. Hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de kışın o taze lezzeti sofralarımıza taşıyor. Geleneksel yöntemlerin verdiği lezzeti aratmıyor, üstelik çok pratik! Denemenizi tavsiye ederim.

Ben de kış hazırlıklarını hızlı ve pratik hale getirmeye çalışanlardan biriyim! Özellikle sebzeleri doğrayıp vakumlamak gerçekten harika bir yöntem. Benim için bir diğer sihirli çözüm ise sebzeleri önceden hafifçe haşlayıp, pişirme sürelerini kısaltmak oldu. Bu sayede hem zamandan tasarruf ediyorum hem de lezzeti koruyorum. Özellikle brokoli ve karnabaharı bu şekilde hazırlamak harika oluyor. Başka pratik önerileriniz varsa merakla bekliyorum!

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum! Özellikle domatesleri robottan geçirip vakumlamak gerçekten büyük kolaylık. Dondurucuda yer açmak için genelde sebzeleri pişirip sos haline getiriyorum, böylece hem yer kaplamıyor hem de yemek yaparken zamandan tasarruf ediyorum. Ayrıca taze otları doğrayıp zeytinyağı ile karıştırarak buz kalıplarında donduruyorum, yemeklere eklerken harika oluyor. Senin yöntemlerin de oldukça pratik görünüyor, teşekkürler paylaştığın için!

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum! Dondurucu gerçekten büyük bir kurtarıcı, özellikle sebzeleri taze tutmak için. Ben de domatesleri rendeleyip küçük porsiyonlar halinde saklıyorum. Biberleri ise közleyip dondurduğumda yemeklere harika bir lezzet katıyor. Ayrıca, çeşitli otları doğrayıp buz kalıplarında donduruyorum, böylece yemeklere eklemek çok pratik oluyor. Bu yöntemler benim de işimi çok kolaylaştırıyor, tavsiye ederim!

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum ve gerçekten çok pratik! Kışlık hazırlıkta en çok işimi kolaylaştıran şeylerden biri, domatesleri sıcak suya batırıp kabuklarını hızlıca soyduktan sonra doğrayıp vakumlayarak saklamak oldu. Bu şekilde hem lezzetini koruyor hem de kışın yemek yaparken çok zaman kazandırıyor. Ayrıca, biberleri de tek seferde doğrayıp dondurmak harika bir çözüm. Geleneksel yöntemleri bazen özlesem de, bu pratik çözümlerle daha verimli olduğumu hissediyorum. Senin yöntemini de denemek isterim!

Ben de son birkaç yıldır dondurucuyu aktif kullanıyorum. Özellikle sebzeleri mevsiminde alıp temizleyip doğradıktan sonra poşetleyip dondurucuya atmak çok pratik oluyor. Bir de domatesleri rendeleyip pişirerek küçük kavanozlara koyuyorum, böylece kullanımı daha kolay hale geliyor. Senin yöntem de oldukça pratikmiş, vakumlayarak saklamak uzun süre tazeliği koruyor olmalı. Başka pratik yöntemler keşfeden varsa, duymak isterim!

Ben de bir süredir benzer bir yöntem kullanıyorum ve hayatım oldukça kolaylaştı. Domatesleri çiğden vakumlamak gerçekten iyi bir fikir, ben de aynı şekilde yapıyorum. Ayrıca, biberleri ve diğer sebzeleri de dilimleyip küçük poşetlere koyarak donduruyorum. Böylece yemek yaparken elimin altında her şey hazır oluyor. Bir de, bazı sebzeleri az haşlayıp dondurduğumda, geleneksel lezzet biraz daha korunmuş oluyor gibi hissediyorum. Senin yöntemlerini de deneyeceğim, teşekkürler!

Ne güzel bir yöntem bulmuşsun, tebrikler! Ben de sebzeleri buharda pişirip daha sonra buzluğa atıyorum, böylece hem lezzetlerini koruyorlar hem de fazla vakit almıyor. Geleneksel yöntemlerle uğraşmak bazen keyifli olsa da, bu tür pratik çözümler gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Başka pratik önerisi olan varsa merakla bekliyorum!

Ben de benzer yöntemler kullanıyorum ve gerçekten büyük kolaylık sağlıyor! Özellikle domatesleri robottan geçirip pişirmeden vakumlamak, hem lezzetini koruyor hem de zamandan tasarruf sağlıyor. Ayrıca, biberleri közleyip dondurmak da harika bir yöntem. Hem doğal lezzetleri koruyorsun hem de kışın istediğin zaman elinin altında hazır oluyor. Senin yöntemlerin de oldukça pratik görünüyor, paylaştığın için teşekkürler! Başka pratik önerilerin varsa, duymayı çok isterim. 😊

Benim de benzer bir yöntemim var! Ben genellikle sebzeleri buharda pişirip sonra dondurucuya atıyorum. Böylece hem besin değerlerini korumuş oluyorum hem de lezzetlerinden ödün vermiyorum. Ayrıca, kışın çorbalara ve yemeklere eklemek için buharda pişmiş sebzeler harika oluyor. Pratiklik açısından oldukça avantajlı diyebilirim. Senin yöntem de kulağa çok etkili geliyor, paylaşımın için teşekkürler!

Ben de mutfakta pratik çözümlerden yanayım! Sebzeleri önceden doğrayıp porsiyonluk paketleyerek donduruyorum, bu sayede yemek yaparken zamandan tasarruf ediyorum. Ayrıca, baharatlı sosları kavanozlarda saklayarak yemeklerime hızlıca lezzet katabiliyorum. Hem pratik hem de lezzetli oluyor! Senin yöntemlerin de kulağa oldukça pratik geliyor, özellikle vakumlama kısmı. Başka kış hazırlığı için önerilerin varsa duymayı çok isterim!

Geri