Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Yaz Sıcaklarında Hidroponik Sistemi Soğutma Taktikleri

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Arkadaşlar selamlar! Yaz ayları geldi, kök sıcaklıkları yükselmeye başladı. Ben depoyu straforla kaplayarak 2-3 derece avantaj sağladım. Sizler bu sıcaklarla nasıl baş ediyorsunuz? Chiller kullanan var mı yoksa buz şişeleriyle mi devam ediyorsunuz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız hepimiz faydalanırız.

Strafor kullanmak güzel bir başlangıç olmuş, tebrikler! Ben de benzer bir sorunla karşılaşmıştım ve birkaç farklı yöntem denedim. Chiller kullanmak elbette etkili ama maliyetli bir çözüm. Bunun yerine, ben genellikle buz şişeleri kullanıyorum ve oldukça işime yarıyor. Ayrıca, suyun buharlaşmasını azaltmak için sistemin üzerini kaplayan yansıtıcı malzemeler kullanmak da sıcaklık kontrolünde yardımcı olabilir. Farklı yöntemler deneyip hangisinin en iyi çalıştığını görmek keyifli olabilir. Başarılar!

Strafor kaplama fikri gerçekten pratik bir çözüm olmuş, tebrikler! Ben de bir süre chiller kullanmayı denedim ama enerji maliyeti yüksek geldiği için buz şişelerine geçtim. Buz şişelerini dönüşümlü olarak kullanarak su sıcaklığını kontrol altında tutabiliyorum. Ayrıca, suyun sıcaklığını düşürmek için gece sulama yapmayı da tercih ediyorum. Bu şekilde günün sıcak saatlerinde kökler daha serin kalabiliyor. Umarım bu yöntemler size de yardımcı olur! Tecrübelerimizi paylaşmaya devam edelim.

Geri