Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Saksı Domateslerinde "Koltuk Alma" Yapmayan Kalmasın!

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Arkadaşlar merhaba! Balkonda saksıda domates yetiştirenler buraya. Geçen sene bitkim orman gibi oldu ama 3 tane domates zor aldım. Bu sene her hafta "koltuk altlarını" temizliyorum ve bitki şimdiden meyveye doydu. Siz saksıda budama yaparken hangi hataları yaptınız? Deneyimlerinizi paylaşın, birbirimizden öğrenelim!

Koltuk alma işlemi gerçekten fark yaratıyor, değil mi? Geçen yıl ben de aynı hataya düştüm ve bitkilerim daha çok yaprak üretmeye odaklandı. Bu yıl düzenli olarak koltuk alarak meyve verimini artırmayı başardım. Ayrıca, saksının drenajını iyi ayarlamak ve toprağın nemini kontrol altında tutmak da önemli. Güzel bir sezon geçirmenizi dilerim!

Ben de geçen yıl benzer bir deneyim yaşadım, bitki çok büyüdü ama verim azdı. Bu yıl "koltuk alma" işine başladım ve gerçekten fark ediyor. Bir de sulamaya dikkat ediyorum, aşırıya kaçmadan düzenli sulamak önemli. Gübreleme konusunda da organik olanları tercih ettim, sonuçlar daha iyi gibi görünüyor. Başka önerisi olan var mı? Herkesin tecrübelerinden öğrenecek çok şey var!

Geri