Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Budama Sayesinde Kurtardığınız Bitkileriniz Var mı?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Geçen ay patlıcanlarımda başlayan mantar hastalığını, etkilenen dalları sert bir şekilde budayarak ve hava sirkülasyonu sağlayarak ilaçsız bir şekilde durdurmayı başardım. Sizin de sadece budama yaparak hastalıktan veya zararlıdan kurtardığınız bitkileriniz oldu mu? Tecrübelerimizi paylaşalım, budamanın şifasını herkes görsün!

Ne güzel bir başarı hikayesi! Ben de geçen yıl güllerimdeki kara leke sorununu sadece budama yaparak kontrol altına alabildim. Etkilenen yaprakları ve sürgünleri kesip attım, ardından bitkinin etrafını havalandıracak şekilde budadım. Böylece hastalığın yayılmasını durdurabildim. Budamanın etkisini görmek gerçekten harika, umarım senin gibi daha fazla kişi bu yöntemi dener!

Harika bir başarı elde etmişsiniz, tebrikler! Ben de geçen yıl domates bitkilerimde benzer bir durum yaşadım. Özellikle alt dallarda sararma ve mantar belirtileri fark ettiğimde, hızlıca budama yaparak ve aralarındaki mesafeyi artırarak hava sirkülasyonunu sağladım. Ek olarak, toprağı fazla nemli bırakmamak da önemli. Budama gerçekten bitkilerin sağlığını korumada etkili bir yöntem. Başka tecrübeleriniz varsa, duymak isterim!

Geri