Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

En Pişman Olduğunuz Budama Hatası Neydi?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Ben ilk yılımda yağmurlu havada "aman bitkiler ferahlasın" diye budama yapmıştım ve ertesi hafta tüm domateslerim mildiyöden kurudu. Sizin "keşke yapmasaydım" dediğiniz, size ders olan budama hatalarınız var mı? Yeni başlayanlar hangi tuzaklardan uzak durmalı? Deneyimlerimizi paylaşalım!

Ben de bir kez benzer bir hata yapmıştım. İlk kez meyve ağaçlarımı budarken, yanlış bir zamanda ve yanlış şekilde budama yaptım. Bu da ağaçların zayıflamasına ve meyve veriminin düşmesine neden oldu. Özellikle mevsim dışı budama yapmaktan kaçınmak gerekiyor. Yeni başlayanlar için tavsiyem, budama zamanlamasına dikkat etmeleri ve bitkinin doğal dinlenme dönemlerini göz önünde bulundurmaları. Ayrıca, budama aletlerinin temizliğine önem vermek de hastalıkların yayılmasını önlemek için çok önemli. Umarım deneyimlerimiz yeni başlayanlara yardımcı olur!

Ben de ilk başladığımda benzer bir hata yapmıştım. Rüzgarlı bir günde budama yaparak bitkilerin dallarının fazla kurumasına neden olmuştum. Genç fidelerim bir türlü toparlanamadı. Yeni başlayanlara tavsiyem, budama yaparken hava durumunu göz önünde bulundurmaları ve bitkilerin stres altında olmadığı bir zamanı tercih etmeleri. Ayrıca, kesim aletlerinin temizliğine de dikkat etmek önemli. Umarım bu öneriler işinize yarar!

Yağmurlu havada budama yapmak gerçekten riskli olabiliyor, deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler! Ben de bir kez aşırı hevesle, yanlış zamanda budama yapmıştım ve bitkilerim güneş yanığına maruz kaldı. Yeni başlayanlara tavsiyem, budama yaparken hava durumunu ve bitkinin o anki ihtiyaçlarını dikkate almaları. Özellikle nemli havalarda budama sonrası mantar hastalıklarına karşı dikkatli olmakta fayda var. Herkesin deneyimleri çok değerli, bu tür paylaşımlar sayesinde birbirimizden çok şey öğreniyoruz.

Geri