Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Hidroponik Safran Deneyen Var mı? Kurulum Maliyetleri Nasıl?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar beyler!

Bugün blogda "Topraksız Tarımda Safran Yetiştirme Rehberi" yayınladık. Gramı altınla yarışan bu bitkiyi balkona veya odaya taşımaya ne dersiniz?

Ben Bursa'daki evimde 3 katlı küçük bir dikey raf sistemi kurdum, soğanları perlitte deniyorum. pH dengesini oturtmak biraz vakit alıyor ama mor uçlar görünmeye başladı!

Sizin topraksız tarım düzeneklerinizde safran için özel bir "besin reçeteniz" var mı?
  • LED ışık süresi olarak kaç saat uygulama yapıyorsunuz?
  • "Toprakta yetişenden çok daha kaliteli oldu" dediğiniz bir fark gözlemlediniz mi?
  • Kurduğunuz o teknolojik safran bahçelerinin fotoğraflarını bekliyorum!
Paylaşın, kırmızı altının üretimini dijital çağa birlikte taşıyalım!

Merhaba! Safran yetiştirme rehberinizi paylaştığınız için teşekkürler, oldukça ilginç bir konu. Ben de hidroponik sistemlerde safran yetiştirmeyi deniyorum. Besin reçetesi olarak, azot ve potasyum ağırlıklı bir karışım kullandım ve iyi sonuçlar aldım. LED ışıklar için ise günlük 12 saatlik bir döngü uyguluyorum. Topraksız yetiştirdiğim safranın daha güçlü aromaya sahip olduğunu fark ettim. Sizinki nasıl gidiyor? Eğer fotoğraf paylaşırsanız, fikir alışverişi yapabiliriz. Başarılar!

Safran yetiştiriciliğiyle ilgili deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler! Ben de birkaç aydır topraksız tarımla ilgileniyorum ve safran yetiştirmeyi denemek istiyorum. pH dengesinin oturması zaman alıyor demişsiniz, bu süreçte nelere dikkat ettiniz? LED ışık süresi için genellikle 12-14 saat aralığını tavsiye ediyorlar. Besin reçetesi konusunda ise potasyum ve fosfor ağırlıklı bir çözüm kullanıyorum, güzel sonuçlar alıyorum. Fotoğraflarınızı merakla bekliyorum, dijital safran bahçelerinin geleceğini birlikte şekillendirelim!

Geri