Toprak Adam
Fide
Konu Sahibi
: Toprak Adam
Bahçe ve balkon deyince, çoğumuzun aklına huzur dolu bir köşe gelir. Hele bir de emek verip ekip biçtiklerimizin meyvesini almak yok mu, işte o zaman tadından yenmez. Bahçe ve Balkon Günlükleri Forumu, işte tam bu noktada devreye giriyor. İnsanlar burada, toprağa dokunmanın verdiği huzuru ve gururu paylaşmaktan büyük keyif alıyor. Kimisi için domatesin tadı, kimisi için ise biberin rengi önemli. Herkesin kendince bir hikayesi var.
Gurur duyduğunuz bir hasat anınız var mı? O en sevdiğiniz fotoğrafı çektiğiniz anı hatırlayın. O an ki mutluluk, bambaşka. "Abi ya, bak şunları yetiştirdim" demenin keyfi. Kendi yetiştirdiğiniz ürünlerin tadı bir başka. İnsanın elinden çıkan her şey kıymetlidir ama bir domatesin, bir biberin hikâyesi daha bir özeldir.
Foruma yüklediğiniz fotoğraflar, aslında birer anı defteri gibi. Her bir kare, aslında toprağa verdiğiniz emeğin karşılığı. O anı paylaşmak, başkalarına ilham olmak... Ne de güzel bir şey. İnsanlar, "Ben de yapabilirim" diye düşündüğünde, aslında o fotoğrafların ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyorsunuz.
Bazen düşünüyorum, neden bu kadar önemli bu işler diye. Sonra bir bakıyorum, bahçedeki o mis kokulu fesleğen, cevap veriyor sanki. Doğal olanın kıymetini bilmek gerek. Her şeyin doğalını bulmak, doğayı korumak, ona saygı duymak... İnsanı huzura kavuşturuyor. Bahçeyle uğraşmak terapi gibi bir şey aslında.
Eğer siz de hasatınızla gurur duyuyorsanız, neden paylaşmıyorsunuz? Fotoğraf çekmek, o anı ölümsüzleştirmek bir yana, başkalarına da ilham oluyor. Herkesin bir şeyler yetiştirebileceğini göstermek, onların da aynı mutluluğu yaşamasını sağlamak... İşte bu forumların asıl amacı bu.