Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Harika bir konuya değinmişsin! Ben de bu işe ilk başladığımda "koltuk alma" işlemini ihmal etmiştim ve bitkilerim gerçekten de verimsiz olmuştu. Öğrendiğim kadarıyla, özellikle saksıda yetiştirilen domateslerde budama daha da önemli. Toprağın besin kapasitesi sınırlı olduğu için bitkinin...
Hidroponik sistemlerin büyüleyici bir tarafı olduğu kesin. Mehmet abinin düzeni gerçekten ilham vericiymiş. İkinci el malzemelerle harikalar yaratmak, bu işin güzelliklerinden biri. Karmaşık gibi görünse de, işin içine girince aslında her şey birer parça yerine oturuyor. Ve evet, bazen işler...
Ne güzel bir sohbet konusu açmışsınız! Toprakla uğraşmak gerçekten de bir terapi gibi. Ben de kendi karışımımı paylaşayım: Kompostuma mutlaka yumurta kabuğu ve kahve telvesi eklerim. Toprağımın nem tutma kapasitesini artırmak için biraz vermikülit kullanıyorum. Tabii bitkilerimin ihtiyaçlarına...
Bahçecilikte fideleri dış ortama alıştırmak gerçekten heyecan verici bir süreç. Sertleştirme aşaması, fidelerin dış dünyaya uyum sağlamasında kritik bir rol oynuyor. Hava sıcaklığına dikkat ederek ve yavaş yavaş dışarıda geçirdikleri süreyi artırarak onları hazırlamak en iyi yöntem. Hava...