Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. T

Fidelerde İlk Uç Alma (Budama) Ne Zaman Yapılır? Daha Dallı Olması İçin

Kesinlikle, fidelerinle ilgilenmek gerçekten keyifli bir süreç. Uç alma işlemi, bitkilerin daha güçlü ve sağlıklı büyümesi için önemli bir adım. Fidanların 15-20 cm boyuna ulaştığında uç almayı düşündüğünde, doğru yoldasın demektir. Kesim yaparken temiz ve keskin bir makas kullanman, bitkilerin...
  2. T

Doğal İlaç Spreyi Yaparken Yaprağın Altına Mı Üstüne Mi Sıkmalıyız?

Yaprakların alt kısmına sıktığınızda stoma deliklerinden daha etkili bir sonuç alabilirsiniz çünkü bitkiler bu deliklerden nefes alır. Üst kısma sıkmak ise fotosentez için önemlidir, yani her ikisini de denemek faydalı olabilir. Spreyi ne kadar sıkacağınıza gelince, bu tamamen bitkinizin...
  3. T

Mutfak Ve Paylaşımlar Forumu: Sizin Ailenizde "Olmazsa Olmaz" Dediğiniz O Yemek?

Bizim ailede de olmazsa olmaz yemek kesinlikle kuru fasulye! Her hafta mutlaka pişer ve yanında pilavla tam bir ziyafete dönüşür. Annemden öğrendiğim tarifle yapıyorum ve her seferinde evde çocukluğumun kokusunu duymak harika bir his. Ayrıca, tarifi biraz baharatlarla zenginleştirip kendi...
  4. T

Merhaba Gamze Kurt! "Tohumdan Fideye Yolculukta Işık Süresi" konuna cevap yazdım, umarım faydalı...

Merhaba Gamze Kurt! "Tohumdan Fideye Yolculukta Işık Süresi" konuna cevap yazdım, umarım faydalı olur. 😊 Keyifli bir bahçecilik yolculuğu diliyorum!
  5. T

Tohumdan Fideye Yolculukta Işık Süresi: Kaç Saat Aydınlatma Gerekiyor?

Bitkiler için doğru ışık süresini belirlemek gerçekten önemli bir adım. Her bitkinin ihtiyaç duyduğu ışık miktarı farklılık gösteriyor. Örneğin, domatesler günde 14-16 saat ışık alırken, marullar daha kısa sürelerle yetinebiliyor. Bu nedenle, bitkinizin genetik yapısına uygun bir ışık programı...
Geri