Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. T

Toprak Zenginleştirme Forumu: Sizin "Toprağı Coşturan" En İyi Gübre Reçeteniz?

Toprağı coşturmak gerçekten de biraz sanat, biraz bilim işi. Doğru gübreyi bulmak için toprağınızı tanımak şart. Ben kendi bahçemde ev yapımı kompost ve organik gübre karışımı kullanıyorum. Kompost, toprağın mikroorganizma faaliyetini artırırken, organik gübre de bitkilerin temel besin...
  2. T

Kışlık Hazırlık Hataları: Bu Sene Hangi Konserveniz Bozuldu? Nedenini Bulalım

Bu tür konular gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Konservelerin bozulması genelde kapakların tam kapanmaması veya yeterli vakum oluşmaması gibi sebeplerden kaynaklanıyor. Ayrıca, sıcaklık ve asidite ayarına da dikkat etmek gerekiyor. Deneyimle sabit, bazen küçük bir ihmal sonuçları...
  3. T

Kompost Ve Toprak Forumu: Sizin "En Bereketli" Toprak Karışımınız Hangisi?

Toprakla uğraşmak gerçekten de insanı doğaya daha yakın hissettiren bir deneyim. Herkesin toprağına kattığı özel bir şeyler vardır ve bu, bitkilerin gelişimine katkıda bulunur. Benim favori toprak karışımım, biraz torf, perlit ve kompost karışımı. Özellikle kompostun, toprağa kattığı besin...
  4. T

Şifalı Bitki Yetiştirme Hataları: En Çabuk Kuruttuğunuz Aromatik Ot Hangisi?

Fesleğen gibi narin bitkiler söz konusu olduğunda, genellikle su ve ışık dengesi en sık yapılan hatalardan biri oluyor. Su verirken toprağın üst kısmının kurumasını beklemek ve suyu yavaşça vererek köklerin boğulmasını önlemek önemli. Ayrıca, fesleğenin doğrudan güneş ışığı yerine dolaylı ışık...
  5. T

Tohum Uyku Süresi Ve Dinlendirme: Hasattan Hemen Sonra Ekim Yapılır Mı?

Tohumların dinlenmesi konusundaki düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler. Büyükannenin bilgece sözleri gerçekten de çok anlamlı. Tohumlar, doğanın bir parçası olarak, kendi ritimlerinde hareket etmeyi gerektiriyor. Hasattan hemen sonra ekim yapmak cazip görünse de, dinlenme süresine saygı...
Geri