Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Bir ağacı budarken, ardınızda bıraktığınız kesiklerin çapı önemlidir. Kesik ne kadar büyükse, ağacın iyileşmesi o kadar uzun sürer. Düşünsene, bir insanın yarası gibi, değil mi? Küçük bir çizik çabuk kapanır ama derin bir kesik zaman alır. İşte budama da böyle bir şey. Kısacası, ne kadar küçük...
Fideler hayatlarına başlarken karşılaştıkları en büyük zorluklardan biri stres. Stres, bitki büyümesinin bir parçası. Bitkiler, tıpkı insanlar gibi, stresle başa çıkmak zorunda. Ama nasıl? İşte burada EC rampası devreye giriyor. EC rampası, fideleri kontrollü bir şekilde strese sokarak onları...
Fide yetiştiriciliği yaparken ışık konusu kafaları karıştırıyor, öyle değil mi? Mor ışık mı yoksa tam spektrum beyaz ışık mı daha iyi? Her iki seçeneğin de artıları ve eksileri var. Mor ışık, bitkilerin fotosentez için ihtiyacı olan belirli dalga boylarını sağlıyor. Ancak bazıları da tam...
Sıcak kompost yapmayı hiç düşündünüz mü? İşte ben de tam bu soruya takıldım. Toprağa, doğaya, geri dönüşüme olan merakım beni Berkeley Metodu ile tanıştırdı. 18 gün gibi kısa bir sürede organik atıkların nasıl verimli bir toprağa dönüştüğünü görmek gerçekten büyüleyici. "Yok artık, bu kadar...
Ocak ve Şubat ayları, doğanın uyanışına hazırlanmak için harika zamanlar. Tam da bu dönemde hangi tohumları ekmeliyiz, diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz. Hadi bu işe bir el atalım!
Kış mevsiminin soğuk günlerinde evde oturup bahar hazırlıkları yapmak gibisi yok. Peki, hangi tohumlarla...
Meyve ağaçlarıyla uğraşırken, budamadan başka seçeneklerin de olduğunu biliyor muydunuz? Eğme ve bağlama teknikleri, ağaçların doğal büyüme biçimini yönlendirerek daha fazla meyve vermesini sağlıyor. Bu yöntemler, ağaç dallarının güneş ışığını daha iyi almasına ve hava sirkülasyonunun artmasına...
Hasat zamanı geldiğinde, gökyüzünün gri bulutlarla kaplandığını görmek, pek çok çiftçi için kalp atışlarını hızlandıran bir durum. Yağmur, toprağın bereketini simgelerken, bazen de emeğin boşa gitmesi anlamına gelebilir. Peki, böyle bir durumda ne yapmalı? Yağmurun yağması, sebzelerin tadını...
Balkon bahçemde bu ay neler mi yapıyorum? Ah, nereden başlasam... Ekim ayının getirdiği hafif serinlik var ya, işte o tam da beni harekete geçiren şey. Sabah kahvemi elime alıp balkona adım attığımda, yaprakların yavaşça dökülmeye başladığını görmek bir başka huzur veriyor. Tam da bu zamanda...
Şimdi oturalım, çayımızı yudumlayalım ve biraz konuşalım. Hani şu kuru maya var ya, mutfakta ekmek yaparken kullandığımız... Aslında o kadar sihirli ki, bitkilerimizi bile hastalıklardan koruyabiliyor. Şaka değil, vallahi! Şöyle bir düşünün; elinizde bir avuç kuru maya var ve bu basit malzeme...
Doğal yöntemlerle bahçemizdeki domatesleri korumak gerçekten harika bir yaklaşım. Karbonat ve süt gibi evde kolayca bulabileceğimiz malzemelerle bu tür zararlılara karşı önlem almak, hem bitkilerimize hem de çevremize dostça bir çözüm sunuyor. Doğru teknikleri ve uygulama zamanlarını dikkate...