Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. okutan

Merhaba Sebze.net Ailesi!

Hoşgeldin aramıza 👍
  2. okutan

Kışlık Kurularınızı "Böceklerden" Nasıl Koruyorsunuz?

Selam arkadaşlar! Geçen sene bez torbalara astığım patlıcanlarımın yarısını güveler yüzünden çöpe atmak zorunda kaldım ve çok üzüldüm. Bu sene kavanoza geçtim ve içine defne yaprağı attım. Sizin kurutulmuş sebzeleri korumak için "eskilerden kalma" veya kendi keşfettiğiniz o en güvenli yönteminiz...
  3. okutan

Domates Kuruturken "Asla Unutmam" Dediğiniz O Detay Nedir?

Selamlar sebze dostları! Ben ilk kurutma denememde domatesleri çok ince dilimlemiştim, kuruyunca kağıt gibi oldular ve tepsiye yapıştılar. Şimdi sadece Rio domatesi ikiye bölerek yapıyorum. Sizin "bu yöntemi denedim ve sonuç harika oldu" dediğiniz gizli bir tekniğiniz var mı? Zeytinyağına hangi...
  4. okutan

Sizin "En Sevdiğiniz" Kışlık Kurutma Sebzesi Hangisi?

Selam arkadaşlar! Ben bu yaz ilk defa fırında domates kurutmayı denedim ve zeytinyağında sakladım, kahvaltılarda kapış kapış gidiyor. Ama o iplere dizilmiş patlıcanların ve biberlerin balkondaki görüntüsü benim için kışın habercisidir. Sizin "kurusu tazesinden daha lezzetli" dediğiniz sebze...
  5. okutan

"Eyvah Turşum Bozuluyor!" Dediğinizde Uyguladığınız İlk Yardım Nedir?

Selamlar! Geçen hafta kurduğum turşunun üstünde hafif bir beyazlanma gördüm, hemen o kısmı alıp üzerine biraz daha tuz ve sirke ekledim, kurtardım gibi duruyor. Sizin bozulmaya yüz tutan turşuları kurtarmak için uyguladığınız "acil durum" yöntemleriniz var mı? Yoksa "bir kere bozulduysa hayır...
  6. okutan

Karışık Turşu Kurarken "Asla Vazgeçmem" Dediğiniz O Üçlü Hangisi?

Selamlar arkadaşlar! Karışık turşu benim için tam bir sanat dalı. Ben lahana, havuç ve yeşil domates üçlüsü olmadan o tadı alamıyorum. Bir de içine mutlaka taze kereviz sapı atarım. Sizin karışık turşu kavanozunuzun "olmazsa olmaz" sebzeleri ve o özel lezzet sırrınız nedir? Gelin, en iyi karışık...
  7. okutan

Eyvah Turşum Bozuldu!" Dediğiniz O Anı Hatırlıyor musunuz?

Selamlar arkadaşlar! Ben geçen sene ilk defa denediğim mor lahana turşusunu güneşin önüne bırakmıştım, rengi pembeden griye döndü ve tadı çok kötüleşti. Sizin "keşke yapmasaydım" dediğiniz turşu hatalarınız neler? Hangi hatadan sonra "asla bir daha yapmam" dediniz? Tecrübelerimizi paylaşalım ki...
  8. okutan

"Kıtır Turşu" Denilince Sizin Gizli Malzemeniz Hangisi?

Merhaba turşu severler! Ben bu sene kavanozlara birer dilim ayva ekledim, hem tadı efsane oldu hem de dokusu taş gibi kaldı. Sizce turşunun yumuşamasını önleyen o en kritik dokunuş nedir? Asma yaprağı mı, kaya tuzu mu yoksa suyun kalitesi mi? Kendi "çıtırtı garantili" formüllerinizi bekliyoruz!
  9. okutan

Sizin "Hasat Günü" Ritüelleriniz Neler?

Selamlar bahçe dostları! Hasat günü benim için bayram gibidir; sabah 6'da kahvemi alıp bahçeye inerim. Geçen sene topladığım biberleri hemen güneşin altında bıraktığım için yarısı pörşümüştü, bu sene daha dikkatliyim. Sizin hasat ederken kullandığınız özel yöntemler, "bunu yapınca çok daha uzun...
  10. okutan

Sizin "Asla Dolaba Koymam" Dediğiniz O Sebze Hangisi?

Selam arkadaşlar! Ben yıllarca domatesi dolaba koyup tadının neden kaçtığını anlamamıştım, meğer büyük bir yanlışmış. Şimdi sadece oda sıcaklığında tutuyorum ve o çocukluğumdaki kokuyu alabiliyorum. Sizin "bunu kesinlikle dışarıda saklayın" veya "bunu sakın yıkamadan kaldırmayın" dediğiniz...
  11. okutan

Sizin "Tazelik Koruyan" En Tuhaf Ama Etkili Yönteminiz Nedir?

Selamlar taze gıda tutkunları! Ben geçen gün duydum ki, maydanozların içine bir adet gümüş kaşık koymak ömrünü uzatıyormuş (pek inanasım gelmedi ama!). Sizin büyüklerinizden duyduğunuz veya tesadüfen keşfettiğiniz, "bu kesin işe yarıyor" dediğiniz ilginç saklama taktikleriniz var mı? İsrafı...
  12. okutan

Papara’yı emlak katılım almış

Türkiyenin en büyük dijital bankasını papara emlak kalıtım almış? Sizin yorumunuz nedir?
  13. okutan

Karşı komşunun Dut Ağacı dut vermiş maşallah

Ahmet amcanın dut ağacı her sene o kadar güzel meyve veriyorki dalları neredeyse yerlere sarkıyor. Türü nedir bilmem ama kara dut derler bizim burada. Bal gibi tadı var.
  14. okutan

Erikler çiçek açtı ve sonunda meyve verdi :)

Mahallemizde ufak bir erik ağacı vardı, maşallah erik meyvesi vermiş. Kızımla bir kaç tane tadına baktık harika. İnşallah bir an önce fiyatı düşerde herkesin sofrasında olırz
  15. okutan

Sadece "İki Malzemeyle" Yarattığınız En Büyük Lezzet Nedir?

Selam arkadaşlar! Ben geçen gün saksıdan topladığım biberleri sadece tereyağında öldürüp üzerine peynir ekledim ve bayıldım. Bazen buzdolabında hiçbir şey yokken çıkan o 2-3 malzemeli yemekler en güzeli oluyor. Sizin "yokluktan doğan" ama favoriniz olan o en sade tarifiniz hangisi? Paylaşın...
  16. okutan

Yaz Sıcağında Sizi Ayakta Tutan "En Hafif" Kaçış Tarifiniz?

Selamlar! Ben bugünlerde sadece karpuz ve peynirle yaşayabilirim ama bazen gerçek bir yemek gerekiyor. Öyle anlarda süzme yoğurtlu, bol salatalıklı taze bakla favorim. Sizin "bu sıcakta ancak bu yenir" dediğiniz, mideyi hiç yormayan favori tarifiniz hangisi? Paylaşın, birbirimize ferahlık katalım!
  17. okutan

çiçek açan o güzelim ayva ağaçları

Hemen evimin kapısının önünde bulunan bu güzellikler çiçek açmış harika görünüyorlar :)
  18. okutan

Kapımın Önündeki Küçük Bahçem

Maşallah soğanlarımızda diz boyuna gelmiş :)
  19. okutan

Sizin "Gizli" Sebze Lezzetlendirme Taktiğiniz Nedir?

Arkadaşlar merhaba! Ben brokoli haşlarken suyuna bir parça limon kabuğu ve bir diş sarımsak atıyorum, o ağır koku tamamen gidiyor. Sizin "kimse bilmez ama tadı efsane yapar" dediğiniz küçük ama etkili mutfak sırlarınız var mı? Sebze sevmeyen eşine/çocuğuna sebze yediren o meşhur dokunuşları...
  20. okutan

Sizin "Doğallıktan Vazgeçmem" Dediğiniz Mutfak Sırrınız Nedir?

Selamlar arkadaşlar! Ben yıllardır yemeklerimde hazır salça yerine kendi yaptığım domates kurusunu ve yazdan hazırladığım sosları kullanıyorum. Tadı o kadar fark ediyor ki... Sizin mutfağınızda "asla hazırını almam, kendim en doğal haliyle hazırlarım" dediğiniz bir ürün veya teknik var mı...
Geri