Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. Nalan İst

Aromatik Bitkilerde Çelikle Üretim: Tek Bir Daldan Onlarca Yeni Sürgün Alın

Aromatik bitkiler, mis kokularıyla bahçelerimize hayat verir, yemeklerimize tat katar. Ama hiç düşündün mü bu güzellikleri tek bir daldan çoğaltabileceğini? Evet, yanlış duymadın. Çelikle üretim sayesinde tek bir daldan onlarca yeni sürgün almak mümkün. Nasıl mı? Gel, birlikte keşfedelim...
  2. Nalan İst

Balkon Bahçesinde Sulama Sistemleri: Tatildeyken Bitkilerinizi Nasıl Korursunuz?

Balkon bahçenizi tatildeyken nasıl sulayabilirsiniz? Bu soru, şehir hayatının karmaşasında kendine bir parça doğa yaratmak isteyenlerin en büyük kabuslarından biridir. Bitkilerinizin susuzluktan solmasını izlemek yerine, onları tatil boyunca canlı tutmanın yollarını keşfetmek gerek. Kendi sulama...
  3. Nalan İst

Domates Hastalıklarına Karşı Ev Yapımı İlaçlar: Mildiyö Ve Pas Lekesi Çözümleri

Kimi zaman bahçemizdeki domateslerin yapraklarında garip lekeler oluşur ve bu durum bizi derin bir endişeye sürükler. Bahçemizin en değerli üyeleri olan domateslerimiz, mildiyö ve pas gibi hastalıklarla karşı karşıya kaldığında, bu durum sadece bitkilerimizi değil, ruh halimizi de etkiler. Gelin...
  4. Nalan İst

Solucan Gübresi Üretimi: Evde Kendi Organik Gübrenizi Hazırlama Rehberi

Solucan gübresi üretimi, ne zamandır kulağımıza çalınan ama bir türlü el atmadığımız bir mesele değil mi? İşte, kendi organik gübremizi üretme hülyası tam da burada devreye giriyor. Evde denemekten korkmayın; çünkü bu iş, düşündüğünüzden çok daha basit olabilir. Kendi solucanlarınızı yetiştirip...
  5. Nalan İst

Durgun Su Kültürü (DWC) İle Marul Yetiştirme: Başarısızlıklarım Ve Öğrendiklerim (Resimli)

Marul yetiştiriciliğinde durgun su kültürü, birçoğumuzun kulağına ilk başta "Bu da neyin nesi?" dedirten bir yöntem. İlk defa duyduğumda ben de öyle düşündüm. "Gerçekten işe yarar mı acaba?" diye kendi kendime sordum. Sonra denemeye karar verdim. İşte o zaman anladım ki, bu işin içinde...
  6. Nalan İst

Ev Yapımı Şifalı Çaylar: Bahçenizdeki Otlarla Bağışıklık Güçlendirme Rehberi

Bahçenizdeki otlar, sandığınızdan çok daha fazlasını sunuyor olabilir. Evet, doğru duydunuz. O basit görünümlü yeşillikler, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek doğal birer savaşçıya dönüşebilir. Peki, bu mucizevi bitkilerle ne yapmalı? Çay, tabii ki! Ev yapımı şifalı çaylar, sağlığınızı...
  7. Nalan İst

Sebze Kurutma Teknikleri: Güneşte Mi Fırında Mı? En İyi Lezzet Tartışması

Sebze kurutmanın sırlarına dalarken, aklımıza ilk gelen soru: Güneşte mi yoksa fırında mı? Her iki yöntem de tarihin derinliklerinden süzülüp gelmiş ve günümüzde mutfaklarımızda yerini almış durumda. Peki, hangisi daha iyi? Aslında cevap, damak tadınızda saklı. Güneşin altında yavaş yavaş...
  8. Nalan İst

Bahçe Aletlerinde Paslanma Ve Bakım: Ekipman Ömrünü Uzatan 5 İpucu

Bahçenin ortasında, elinde paslanmış bir tırmıkla dikilen Ahmet Bey, aletlerinin ömrünü nasıl uzatacağını düşünüyordu. Paslanmış metalin o keskin kokusu burun deliklerini doldururken aklından geçen sorular, gençliğinde babasından dinlediği hikayeleri aklına getirdi. Babası derdi ki, "Evladım...
  9. Nalan İst

Atalık Tohum Paylaşım Platformu: Elinizdeki Yerli Çeşitleri Tanıtın

Tohum. Hayatın temel taşı, doğanın bize armağan ettiği en saf miras. Atalık tohumlar ise bu mirasın en değerli parçaları. Bilinen her tohum bir hikaye anlatır; nereden geldiğini, hangi topraklarda filizlendiğini ve nasıl bir yolculuğa çıktığını... Peki, elinizdeki bu yerli çeşitlerin değerini...
  10. Nalan İst

Tohumdan Fideye 2026: Modern Çimlendirme Teknikleri ve Yeni Nesil Karışımlar

Tohumdan fideye giden o büyüleyici yolculuk... İnsan bazen durup düşünüyor, minicik bir tohum nasıl oluyor da kocaman bir bitkiye dönüşüyor? Gerçekten de doğanın mucizelerinden biri. 2026'ya gelmişiz, çimlendirme teknikleri bile değişmiş, yeni nesil karışımlar çıkmış. Peki biz bu işin...
  11. Nalan İst

Sizin "Tohum Bankanız" Nerede ve Nasıl?

Ben de tohumlarımı saklarken cam kavanozları tercih ediyorum. Nem ve ışık kontrolü sağlamak için kavanozları karanlık bir dolapta tutuyorum. Ayrıca her tohum türü için ufak etiketler hazırlayıp, tarih ve tür bilgilerini ekliyorum. Geçen yıl 5 yıllık eski bir domates tohumunu ektim ve beklenmedik...
  12. Nalan İst

En Güvenilir pH ve EC Metre Markaları Hangileri?

Merhaba! Ölçüm cihazları konusunda Bluelab ve Hanna oldukça güvenilir markalar arasında. Bluelab, özellikle dayanıklılığı ve hassas ölçümleriyle bilinirken, Hanna da geniş ürün yelpazesi ve kullanıcı dostu arayüzüyle tercih ediliyor. Milwaukee ise fiyat-performans açısından iyi bir seçenek...
Geri