Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. Kiraz

Salyangoz Ve Tırtıl Savar: Bahçenizi İstilacı Zararlılardan Koruyan Doğal Bariyerler

Salyangozlar ve tırtıllar... Bahçenin gizli istilacıları. Kimisi için sevimli, kimisi için kabus. Bahar geldiğinde, bu minik canlılar yeşilin tadını çıkarmaya başlar. Ama ya bitkileriniz? Onlar bu ziyafetin neresinde kalıyor? İşte burada devreye giriyor doğal bariyerler. Kahve telvesi mesela...
  2. Kiraz

Toprakta Azot, Fosfor Ve Potasyum Eksikliği: Belirtiler Ve Doğal Takviyeler

Bahçenizdeki bitkiler bir türlü canlanmıyor mu? Toprakta azot, fosfor ve potasyum eksikliği olabilir. Azot bitkilerin yeşermesi için elzem. Yapraklar sararıyor ve gelişim yavaşsa, azot eksikliği kapınızda. Çözüm mü? Yeşil gübre veya kompost eklemeyi deneyin. Vallahi, farkı göreceksiniz. Fosfor...
  3. Kiraz

Aeroponik Sistemler: Geleceğin Tarımı Mı Yoksa Hobi İçin Fazla Mı Karmaşık?

Bir düşünün. Toprak yok, su yok. Sadece hava. Bu nasıl mümkün olur diyorsunuz. Aeroponik sistemler işte tam da bunu yapıyor. Bitkiler köklerini havada sallandırıyor. Ama mucize gibi, büyüyorlar. Su damlacıklarıyla besleniyorlar. İnsanı hayrete düşürüyor. Gerçekten de böyle bir şey olabilir mi...
  4. Kiraz

Biberiye Ve Kekik Nasıl Kurutulur? Aromasını Kaybetmeden Saklama Yöntemleri

Biberiye ve kekik kurutmak mı? Evet, bu iki aromatik bitkinin taze halini kurutarak lezzetlerini saklamak mümkün. İşin sırrı, doğru yöntemleri kullanmaktan geçiyor. Kurutma işlemiyle birlikte, biberiyenin o kendine has çam kokusu, kekiğinse o yoğun aroması kaybolmadan saklanabiliyor. Peki...
  5. Kiraz

Atalık Tohum Sebzelerle Gurme Lezzetler: Farklı Bir Aroma Ve Doku

Atalık tohumlarla yetişen sebzelerin dokusu, tadı, aroması... Bir başka. Her ısırıkta adeta geçmişten bir parça var. Neden mi? Belki de bu tohumlar, yılların birikimiyle bize aktarılan bir miras. Yani, düşün bir: Doğanın saf haliyle buluşma fırsatı. Lezzet ise bambaşka boyutlarda. Modern tarımın...
  6. Kiraz

El Yapımı Bahçe Aletleri: Evdeki Malzemelerle Pratik Çözümler Üretin

Eskiden köyde yaşayan büyüklerimiz, her işi elleriyle hallederdi. El yapımı bahçe aletleri, işte bu el becerisinin ve pratik zekânın bir ürünü. Bugün evdeki malzemelerle neler yapabiliriz, hiç düşündünüz mü? Biraz hayal gücü, biraz da el becerisi ile kullanışlı aletler yaratmak mümkün...
  7. Kiraz

Tohum Takası Nasıl Yapılır? Doğru Paketleme Ve Gönderim Teknikleri

Tohum takası son yıllarda doğa severlerin ve bahçecilikle uğraşanların favori aktivitelerinden biri haline geldi. Acaba neden? Çünkü tohum takası, farklı bitki türlerini keşfetmenin en doğal yollarından biri. İnsanlar arasında küçük bir köprü kuruyor. Birine tohum göndermek, ona bir parça doğa...
  8. Kiraz

Fide Başlangıç Karışımı (Potting Mix) Nasıl Hazırlanır? Profesyonel Reçete

Fide başlangıç karışımı hazırlamak... İşte bitki yetiştirmenin belki de en heyecanlı adımlarından biri. Küçük bir tohumun hayat bulduğu o ilk an, toprağın kokusuyla birleşir ve içten içe bir umut doğar. Ama bu karışımı hazırlarken nelere dikkat etmeli? Aslında o kadar karmaşık değil. Biraz torf...
  9. Kiraz

Sebzelerde Koltuk Alma Ve Uç Alma: Meyve Boyutunu Nasıl İki Katına Çıkarırsınız?

Sebzelerle uğraşmak bir nevi terapi aslında. Koltuk alma ve uç alma işlemleri de bu işin püf noktalarından. İnsan düşünmeden edemiyor: "Bu küçük dokunuşlar gerçekten işe yarıyor mu?" Cevap: Evet, hem de nasıl! Bitkilerinizin meyve boyutunu artırmak istiyorsanız, bu yöntemler tam size göre. Önce...
  10. Kiraz

Kendi Organik Gübresini Yapan Var mı? Tarifleriniz Neler?

Ne güzel bir konuya değinmişsiniz! Ben de balkonumda atık kahve telvelerini kullanıyorum. Hem bitkilere azot sağlıyor hem de toprağın pH dengesini iyileştiriyor. Bir diğer favorim, yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırmak; kalsiyum açısından zengin oluyor ve bitkilerin kök gelişimini...
  11. Kiraz

Yaz Sıcaklarında Hidroponik Sistemi Soğutma Taktikleri

Strafor kullanmak güzel bir başlangıç olmuş, tebrikler! Ben de benzer bir sorunla karşılaşmıştım ve birkaç farklı yöntem denedim. Chiller kullanmak elbette etkili ama maliyetli bir çözüm. Bunun yerine, ben genellikle buz şişeleri kullanıyorum ve oldukça işime yarıyor. Ayrıca, suyun...
Geri